Náborový výlet okolím Líšně (na Stránskou skálu)

Náborový výlet proběhl v sobotu 21. září. Původní plán vyrazit do lesů Mariánského údolí nám zmařila voda a silný déšť, který o týden dříve polámal v lese spousty stromů. Vymysleli jsme tak nový plán, vyrazit mimo les, a to na Stránskou skálu. Srazili jsme se na tradičním místě setkání v počtu 6+6, šest dětí a šest dospěláků. Po cestě nás ještě došla Bára s Pepís a dětmi, tak se k nám přidala další šestice účastníků.

Naše kroky směřovaly ke starým kolejím, které vedou za ulicí Holzova právě až na Stránskou skálu. Cestičku mezi keři udržuje jeden starší pán, a tak jsme díky němu mohli tuhle dobrodružnou cestu absolvovat! Koleje pokračovaly dál, ale my jsme naši trasu zatočili na pole a odtud to bylo doslova co by kamenem dohodil na cílové místo. Před průzkumem jsme se museli ještě pořádně posilnit, mnohým totiž i po krátké cestě vyhládlo, tak přišel čas na první svačinu a také na seznamovací hry s míčem. Potom už jsme vyběhli na vrcholek Stránská skála (310 m.n.m.) s výhledem na Brno (především na Spalovnu….).

Z vrcholku jsme seběhli trošku níž a našli zde pasoucí se stádo ovcí, tak muselo jít objevování jeskyní stranou… ale na ty přišel čas hned na to! Nalodili jsme se na zelenou turistickou značku a s praktikanty Paťou a Hadem začalo hledání a objevování místních jeskyní a skrýší. I bez baterek jsme našli dlouhou jeskyni, ze které nás posléze vyhnali hasiči, kteří sem přijeli za nahlášeným ohněm. Nemusíte se bát, nikomu se nic nestalo a žádný oheň se zde nenašel. Bylo to ale dobrodrůžo vidět hasičský zásah. Průzkumem starých skrýší jsme pokračovali i nadále, zase zpátky na vršku Stránské skály, kde se nachází objekt – bývalý sklad trhavin. Na zdejší travnaté planině jsme zahráli dalších pár her: Kimovku a hru Zapamatuj si zvíře na potrénování paměti a Ruční fotbálek.

Pak už jen zbývalo dojít na šalinu a zase zpátky do Líšně. Výlet se i v menším počtu dětí vydařil, však mrkněte na fotky. A příště s námi vyraž i Ty!

HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1

Výletu se zúčastnili:

Napsat komentář