Putování po Oslavce

Sobota 8.6.2024

Sraz byl po 8hod na hlavním nádraží. Z Brna jsme jeli vlakem, ale na trase byla výluka a Střelice – Rapotice jela náhradní doprava. V Náměšti jsme si dali na posilněnou limču u Cafourka. Trasa putování po Oslavce byla z Náměště po červené k Vlasákovi, kde jsme odbočili k řece. Připravili jsme si vše potřebné na oheň a opékání. Takže na oběd jsme měli špekáčky. Po obědě jsme se v klidu zabalili a vyrazili přes železný most na pravý břeh Oslavky. Trasa byla náročná jako zeleným pralesem. Přes kaštanku jsme dorazili k čertovu mostu přes potok ze Sedleca. Udělali jsme si hromadnou fotku a začali stoupat dál po zelené. Došli jsme až k hájence a tam přijel Maty se zásobovacím autem. Dovezl nám stany, vodu a jídlo na neděli. Udělali jsme základnu a nechali ji střežit Kolejem. Pod vedením Stoupy jsme nalehko zašli na vyhlídku a altán u Glorietu. Pokochali se výhledem a sešli k Sedleckému hradu. Procvičili jsme si orientaci v mapě a azimuty. Zpátky u základny jsme si zahráli klasickou schovku. Pak jsme naložili batohy s proviantem a šlapali k řece. Tábořiště jsme měli v místě, kterému se říká na Zlaté podkově. Rozdělili jsme si úkoly. Murlock a Smrky vařili fazole a polévku na večeři, starší stavěli s Kahunem stany a nejmladší začali střílet s Krokodýlem na terče ze vzduchovky. Nachystali jsme si dřevo na večer a jak jsme měli hotovou přípravu a vybalení, zasedli jsme k večeři. Po večerce se lehce rozpršelo, ale to jsme už byli zalezlí ve stanech a spali.

Neděle 9.6.2024

V neděli ráno byla krátká rozcvička a příprava snídaně. Od řeky šla zima, ale zahřáli jsme se teplým čajem. Tradiční nedělní vánočka byla tentokrát dvoubarevná od marmelády. Znovu jsme si zastříleli ze vzduchovky. Pak nás čekal výstup na kopec a cesta k hájence. U hájenky jsme naložili stany do auta a procvičili uzly. Trasu zpět na nádraží zvolil Smrky po zelené. Jarní les byl zarostlý tak, že mladší členové měli kopřivy až k čelu. Bohužel v porostu se ukrývala i klíšťata, takže jsme je střídavě zaháněli repelentem a sundávali. Na kopci před obcí Zňátky jsme si dali paštikovo-zeleninové hody s heslem „je třeba dojíst zásoby“. Zpět nás vezl autobus a do Brna jsme dorazili po 16hod.

Účastníci:

Smrky, Koleje, Lukáš, Krokodýl, Had, Jája, Kateřina, BáraP, Fíša, Mamut, Vája, Kečup, Kahunas, Stoupa, Štěpán N., Elizabet, Štěpán H., Murlock a Maty

HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1